«Σταγόνες»

μια Κοιν.Σ.Επ. στη βόρεια Εύβοια

Στις «Σταγόνες» συμμετέχουν 5 άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων (κτίστες, ξυλουργοί, αρχιτέκτονας), οι οποίοι κατοικούν σε κτίσματα κατασκευασμένα με φυσικά υλικά.

Προσφέρουμε βοήθεια και συμβουλές σε όσους θέλουν να κτίσουν με αυτό τον τρόπο και έτσι να βιώσουν τα οφέλη του να κατοικείς σε χειροποίητα κτίρια φτιαγμένα από υλικά άμεσα διαθέσιμα στη φύση.

Τι είναι η φυσική δόμηση;

Ο όρος «φυσική δόμηση» περιγράφει διάφορες κατασκευαστικές τεχνικές στις οποίες αξιοποιούνται φυσικές ύλες όπως πηλός, άμμος, πέτρα, ξύλο και άλλα φυσικά υλικά. Η φυσική δόμηση αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή καθώς χρησιμοποιούνται υλικά που είναι φυσικά, επαναχρησιμοποιήσιμα και ανανεώσιμα, ενώ επιτρέπει στους ανθρώπους να ζήσουν σε κατοικίες πιο κοντά στη φύση.

Η φυσική δόμηση προσφέρει επίσης μια πιο υγιεινή εναλλακτική συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους οικοδόμησης, αφού αυτά τα φυσικά υλικά επιτρέπουν την ευκολότερη ρύθμιση της υγρασίας και της θερμοκρασίας στο εσωτερικό των κτιρίων, καθιστώντας τα ενεργειακά αποδοτικά, ενώ προσφέρουν και ένα υγιέστερο εσωτερικό περιβάλλον με λιγότερα αλλεργιογόνα.

Portfolio

Υπηρεσίες

Είτε ενδιαφερεστε να μάθετε πώς να κτίζετε με φυσικά υλικά, είτε ενδιαφέρεστε να υλοποιήσετε μία κατασκευή που περιλαμβάνει τη φυσική δόμηση, η ΚοινΣΕπ Σταγονες μπορεί να σας βοηθήσει.