Υπηρεσίες

Είτε ενδιαφερεστε να μάθετε πώς να κτίζετε με φυσικά υλικά, είτε ενδιαφέρεστε να υλοποιήσετε μία κατασκευή που περιλαμβάνει τη φυσική δόμηση, η ΚοινΣΕπ Σταγονες μπορεί να σας βοηθήσει.

Εργαστήρια

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε ενημερωτικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια φυσικής δόμησης. Οι συμμετέχοντες μυούνται στα μυστικά της φυσικής δόμησης και διδάσκονται πώς να αξιοποιούν φυσικά υλικά όπως ο πηλός, το άχυρο, η πέτρα και το ξύλο για να δημιουργήσουν πρακτικές και όμορφες κατασκευές.

Παράλληλα, τα εργαστήριά στοχεύουν και στην ανάδειξη ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, μιας διαφορετικής προσέγγισης στο πώς οι άνθρωποι επικοινωνούν, συνεργάζονται και συμβιώνουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Τα εργαστήριά μας αποτελούν μικρογραφία της καθημερινής ζωής μας, και προσκαλούμε τους συμμετέχοντες να εμπλακούν σε όλες τις διαδικασίες της κοινότητάς μας, π.χ. στην προετοιμασία του φαγητού και τις μουσικές βραδιές.

Τα εργαστηριά μας ανακοινώνονται στη σελίδα μας στο facebook (link) και στην ιστοελίδα μας εδώ (ink)

Έργα/Κατασκευές

Έχουμε αποκτήσει πλούσια εμπειρία στην υλοποίηση κατασκευών από φυσικά υλικά (ορισμένα μέλη έχουν ήδη συμπληρώσει 30 χρόνια ενασχόλησης με τη φυσική δόμηση). Δουλεύουμε με πηλό, ασβέστη, άχυρο, ξύλο και πέτρα, και πειραματιζόμαστε συνεχώς αναζητώντας λύσεις και τρόπους για να αναδείξουμε τη φυσική δόμηση όχι απλά ως έναν εναλλακτικό τρόπο δόμησης αλλά ως μία αξιόπιστη λύση για κατασκευές κάθε είδους.

Αναλαμβάνουμε την υλοποίηση έργων φυσικής δόμησης μικρής και μεγάλης κλίμακας (χωμάτινα δάπεδα, κτιστά έπιπλα, φυσικούς σοβάδες, σπίτια). Ιδιαιτέρως μας ενδιαφέρουν επεμβάσεις ή ανακαινίσεις με φυσικά υλικά σε υπάρχουσες κατασκευές.

Δείτε κάποιες από τις κατασκευές μας εδώ.

Σχεδίαση/Συμβουλευτική

Εκτός από την διεκπεραίωση κατασκευών, αναλαμβάνουμε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των εκάστοτε κατασκευών από το στάδιο των προσχεδίου έως τη μελέτη εφαρμογής. Με επίκεντρο τον τελικό χρήστη, σχεδιάζουμε περιβάλλοντα που να ικανοποιούν τις ανάγκες αυτού σε επίπεδο χρήσης, δυνατότητας υλοποίησης και περιβαλλοντικού αντίκτυπου.

Συνεργαζόμαστε με μηχανικούς που έχουν εμπειρία στην φυσική δόμηση για την παραγωγή στατικής μελέτης των κατασκευών.

Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για σχετικά έργα τόσο στο κομμάτι της σχεδίασης όσο και στο κομμάτι της υλοποίησης.

Portfolio