Έτος2011-2013Τοποθεσία Β. ΕύβοιαΤεχνοτροπίαΠλήρωση αχυρόμπαλας σε υπάρχοντα φορέα από ξύλο, κονιάματα από ασβέστη και άργυλο, κατασκευές από ξύλοΣχεδιασμός και κατασκευήΣταγόνες

Οι αρχικές οικιστικές ανάγκες του κάτω κτήματος υπέδειξαν την ανάγκη μίας κλειστής αποθήκης. Έτσι “έπεσε” μία αρχική ορθογώνια πλάκα. Στην πορεία όμως τόσο οι ανάγκες όσο και οι χρήστες άλλαξαν και έτσι τα σχέδια τις αποθήκης έπρεπε να μετατραπούν σε κατοικίας για 3μελή οικογένεια.

Στα τετραγωνικά της κάτοψης προστέθηκαν άλλα 20 στην ανατολική πλευρά για την δημιουργία ενός υπνοδωματίου με wc,. Η υπάρχουσα πλάκα θα φιλοξενούσε το χώρο διημέρευης – κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό.

Ως υλικό δόμησης επιλέχθηκε η αχυρόμπαλα και ως τρόπος δόμησης η πλήρωση σε ξύλινο σκελετό για το χώρο διημέρευσης και αχυροπηλός για το υπνοδωμάτιο. Αρχικά στήθηκε ο ξύλινος σκελετός και έπειτα η στέγη. Κάτω από τον ίσκιο της στα μέσα του Ιουλίου του 2011, μία πολυμελής ομάδα, με σεμιναριακό ύφος, όρισε τα ανοίγματα και γέμισε τα διάκενα του με αχυρόμπαλες και αχυροπηλό αντιστοίχως.

Σε δεύτερο χρόνο πραγματοποιήθηκαν τα εξωτερικά σοβατίσματα, τα εσωτερικά σοβατίσματα, η εγκατάσταση των κουφωμάτων, τα δάπεδα, η κουζίνα και το wc. Οι περισσότερες από τις εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τα χέρια της ομάδας λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της κατοίκισης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ίδια η χρήση να υποδείξει το σχεδιασμό και την υλοποίηση των στοιχείων της κατοικίας.