Κτίριο με 2 κατοικίες και συσκευαστήριο τροφίμων

Έτος2016ΤοποθεσίαΒ. ΕύβοιαΤεχνοτροπίαΠλήρωση αχυρόμπαλας σε υπάρχοντα φορέα από μπετό, ασβεστοκονιάματαΣχεδιασμόςΣταγόνες (προσαρμογή της υφιστάμενης μελέτης για πλήρωση με αχυρόμπαλα και επανασχεδιασμός λειτουργίας και κλιμακοστασίου κατοικίας ορόφου)ΚατασκευήΣταγόνες (μετά την περάτωση του φορέα)Σχεδιασμός και κατασκευή Σταγόνες (μετά την περάτωση του φορέα)

Τον Ιανουάριο του 2016 κληθήκαμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση ενός κτιρίου, εκ των οποίου είχε υλοποιηθεί ο μπετονένιος φορέας. Το κτίριο αποτελούνταν από ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο και ένα συσκευαστήριο τροφίμων στο ισόγειο και μία κατοικία στον 1ο όροφο.

Ως υλικό πλήρωσης επιλέχθηκε η αχυρόμπαλα και συνεπώς επανασχεδιαστήκαν οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες ώστε να συνεργαστούν τα 3 υλικά: μπετό, άχυρο, ξύλο. Επίσης οργανώθηκε σχεδιαστικά η λειτουργία του συσκευαστηρίου καθώς και της κατοικίας του ορόφου, που ήταν μία μεζονέτα με πολύ μικρή κάτοψη.

Τον Ιούλιο προχωρήσαμε στην έναρξη των εργασιών, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά οι ιδιοκτήτες. Μεγάλο ποσοστό του εσωτερικού φινιρίσματος των κατασκευών έγινε επίσης από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες.