[:el]Η ομάδα “σταγόνες” διοργανώνει εργαστήριο φυσικής δόμησης για αρχάριους στην Εύβοια. Η διάρκεια του είναι 4 μέρες από 26 έως 30 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν θεωρητικά αλλά κυρίως πρακτικά, βασικές έννοιες και τεχνικές των χωμάτινων κατασκευών (cob). Η θεωρία θα καλύψει τα εξής πεδία:

  • Θεωρία πηλού
  • Θεμελίωση με πέτρα
  • Κτίζοντας με χώμα (cob)
  • Σοβάτισμα

Το όλο εγχείρημα αφορά σε μία υπαίθρια κατασκευή που περιλαμβάνει χώρο κουζίνας και τραπεζαρίας/καθιστικού και θα αποτελεί το κοινόχρηστο χώρο εστίασης και σύναξης για τους επισκέπτες μας. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα κατασκευάσουμε ένα παραδοσιακό ξυλόφουρνο και έναν τοίχο με πάγκο, που θα λειτουργεί σαν ανεμοφράκτης για την υπόλοιπη κατασκευή. Καθημερινά θα ασχολούμαστε με την κατασκευή για περίπου 8 ώρες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €60 και περιλαμβάνει διατροφή (πρωινό, ελαφρύ μεσημεριανό, βραδινό). Ο αριθμός των συμμετοχών δεν θα ξεπεράσει τα 15-20 άτομα. Στην περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή αποστείλετε mail με θέμα “Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης 26-30 Ιουνίου” στο info@stagones.org. Στο mail παρακαλώ να αναγράφετε το όνομά σας, το τηλέφωνό σας καθώς και το πόσα άτομα ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

 

[:en]Stagones are running a cob workshop for begginers at the Greek island of Evia. The duration of the workshop is from 26/6 to 30/6 . The participants will learn both theoretically and practically the cob technic. We will be doing hands on work for about 8 hours per day.

It is a perfect opportunity for those who want to combine holidays with a lovely learning experience.

If you would like to get more info please fill the following form and we will reply to you as soon as possible.