[:el]”Ακούσατε, ακούσατεεε… μια γιορτή για τα παιδιάααα….”. Οι μουσικάντηδες πήραν τους δρόμους του χωριού, μασκαράδες, χαρούμενοι και γελαστοί, προσκαλώντας τα παιδιά της Βλαχιάς, αλλά και όποιο πιτσιρίκι παραθέριζε στην περιοχή, Αύγουστος γαρ, σε μια γιορτή προς τιμή τους. Η πολύχρωμη πομπή κατέληξε στο σχολείο, σε μια τοποθεσία μαγική. Ευθύς άρχισαν τα παιχνίδια! Καθώς ο ήλιος χαμήλωνε και η κάψα της μέρας υποχωρούσε, τα παιδιά ξεπέρασαν γρήγορα το αρχικό μούδιασμα και αφέθηκαν στη ροή της ιστορίας, της “έξοχης εξοχής” που ετοίμασαν ο Πάνος κι η Ελένη.

“Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω, νέους τόπους να βρω, ομορφιές να γνωρίσω, την παλιά μου ζωή και τη θλίψη αφήνω πίσω”, έλεγε το τραγούδι.

Η Ναταλία και η Στέλλα, παλιμπαιδίζοντας κι αυτές σαν να περίμεναν καιρό την ευκαιρία, είχαν από κοντά τα πιο μικρά. Οι κυρίες του χωριού ετοίμασαν κουλουράκια και γλυκό, είχε και λεμονάδα σπιτική να ξεδιψάσει το ξεφάντωμα. Δεν έλειψε τίποτα!

Έτσι απλά, μια παρέα φίλων μαζί με τις “Σταγόνες” αποφάσισαν να διοργανώσουν στη Βλαχιά μια γιορτή. Ετοίμασαν τα σκηνικά, τις κεραίες των ζουζουνιών και τα κοστούμια, αφιερώνοντας το χρόνο και τη δημιουργικότητά τους εκεί που πάντα πιάνει τόπο: στα παιδιά! Η συμμετοχή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αλλά δεν πειράζει. Η επιφυλακτικότητα που συχνά μπερδεύει τις σχέσεις των ανθρώπων, αν και αναμενόμενη, δε λειτούργησε ανασταλτικά. Σημασία έχει πως όσοι ήρθαν πέρασαν όμορφα και πως του χρόνου θα έρθουν περισσότεροι. Η αρχή έγινε και τα γεφύρια, αν θέλουν οι άνθρωποι, χτίζονται γρήγορα. Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και τη βοήθεια και ανανεώνουμε το ραντεβού!

 

DSC_0301-800x600

 

DSC_0316-800x600

 

DSC_0280-800x600

 

DSC_0148-800x600[:en]Jovial and cheerful musicians and masqueraders were spread among the streets of Vlachia, inviting every child to participate in a celebration for them. The colourful parade  ended at the school, which sits on a remarkable site. As the sun was setting, the children drifted in the story of “the amazing countryside” that Panos and Eleni prepared. The women of the village prepared delicious treats and lemonade.
A group of friends together with “stagones” made the settings and the costumes. We would like to thank every one who participated and devoted their time and creativity to the children.

 

DSC_0301-800x600

 

DSC_0316-800x600

 

DSC_0280-800x600

 

DSC_0148-800x600[:]